Ο Συμπαντικός Αριθμός

Δημιουργός: daponte, Σταύρος

ο '137' και η σημασία του

Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

Ο Βόλφγκανγκ Πάουλι (Wolfgang Ernst Pauli, 25 Απριλίου 1900 – 15 Δεκεμβρίου 1958) ήταν Αυστριακός θεωρητικός φυσικός, στον οποίο η Επιστήμη οφείλει :
- την πρώτη υπόθεση ως προς την ύπαρξη του νετρίνου το 1931.
- την διατύπωση της αρχής της απόκλισης (απαγορευτική αρχή) και η πρώτη διατύπωση της κβαντικής μηχανικής, στην οποία έλαβε υπόψη του το σπιν.
-Ο Πάουλι τέλος είναι μεταξύ εκείνων που έχουν συμβάλει περισσότερο στη μελέτη της ενοποίησης της θεωρίας της σχετικότητας με την κβαντική μηχανική, κεντρικό πρόβλημα της σύγχρονης Φυσικής.
Τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1945.

-Η σταθερά λεπτής υφής είναι μια θεμελιώδης αδιάστατη φυσική σταθερά που χαρακτηρίζει την δύναμη της ηλεκτρομαγνητικής αλληλεπίδρασης και συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα α. Η σταθερά λεπτής υφής είναι σχεδόν ακριβώς 1/137.......
........Το 137 είναι ο φυσικός αριθμός που εκτός του ότι αποτελεί πρώτο αριθμό (δηλαδή, μόνοι διαιρέτες του είναι η μονάδα και ο εαυτός του), θεωρείται σημαντικός αριθμός στο πεδίο της Φυσικής καθώς έχει συσχετιστεί με διάφορες παρατηρήσεις και μετρήσεις βασικών αρχών και σωματιδίων. 

- O Wolfgang Pauli  είχε πει χαριτολογώντας: “Οταν θα πεθάνω, η πρώτη μου ερώτηση στο διάβολο θα είναι: Ποιά είναι η σημασία της σταθεράς της λεπτής υφής;″
Το 1958 ο Pauli αρρώστησε από καρκίνο του παγκρέατος: νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού της Ζυρίχης. Όταν ρώτησε να του πουν τον αριθμό του δωματίου του τον πληροφόρησαν ότι είναι το 137.
Σε αυτό το δωμάτιο πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου 1958.

- Ο διάσημος φυσικός Richard Feynman είχε πει κάποτε για το 137 “υπάρχει ένας περίεργος αριθμός για τον οποίο όλοι οι φυσικοί αξίζει να «ανησυχούν”. Τον αποκαλούσε ”ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φυσικής: ένα “μαγικό” αριθμό που δεν μπορεί να κατανοηθεί από τον άνθρωπο”. Είχε πεί ακόμα, πως “όλοι οι φυσικοί θα πρέπει να βάλουν πινακίδα στα γραφεία τους με τον αριθμό 137 μόνο και μόνο για τους θυμίζει πόσα είναι αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμα.”...

- Αυτό που καθιστά τον αριθμό 137 πολύ ιδιαίτερο είναι ότι θεωρείται ένα άριστο παράδειγμα ενός καθαρού, πρώτου αριθμού που με έναν κομψό και σχεδόν μαγικό τρόπο συνδυάζει τις τρεις βασικές αρχές των θεμελιωδών σταθερών της Φύσης:
1) την ταχύτητα του φωτός (c),
2) του ηλεκτρικού φορτίου του ηλεκτρονίου (e), και
3) τη σταθερά του Planck (h).
Ο αριθμός αυτός δηλαδή εμφανίζονται στη διασταύρωση των θεμελιωδών πεδίων της Φυσικής δηλ. της Σχετικότητας, του Ηλεκτρομαγνητισμού και της Κβαντικής μηχανικής και είναι αυτό το γεγονός που τον κάνει ένα μυστηριώδη και γοητευτικό αριθμό κάνοντας τους φυσικούς να αναρωτιούνται: Γιατί η Φύση επιμένει σε αυτόν τον αριθμό;

- Ο φυσικός Laurence Eaves, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, πιστεύει,  ότι ο αριθμός 137 πρέπει να είναι ένα από τα πράγματα που θα έπρεπε να αναφέρονται σε πιθανή επαφή μας με εξωγήινους πολιτισμούς, αποδεικνύοντας έτσι την επιστημονική μας πρόοδο ως προς την κατανόηση του πλανήτη, της θέσης μας στο σύμπαν και της γνώσης μας στην κβαντική μηχανική.

- Αξίζει να σημειώσω ότι ο αριθμός 137 εμφανίζεται εκτός της Φυσικής, στα Μαθηματικά, στις Θρησκείες, στον Εσωτερισμό, στη Μουσική και αλλού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί το 137 εμφανίζεται τόσο συχνά ως σταθερά σε υπολογισμούς της φυσικής, μαθηματικών και αλλού.
Συγκεκριμένα στην αποκρυφιστική Ιουδαϊκή Καμπάλα ο αριθμός 137 θεωρείται ότι περιέχει 1-3-7

Ψαλμός Δαυίδ 137:  Ἐπὶ τῶν ποταμῶν Βαβυλῶνος ἐκεῖ ἐκαθίσαμεν καὶ ἐκλαύσαμεν ἐν τῷ μνησθῆναι ἡμᾶς τῆς Σιών......(Στης Βαβυλώνας τα ποτάμια, εκεί καθόμασταν και κλαίγαμε, καθώς θυμόμασταν τη Σιών.).... https://youtu.be/a9jVIApUQsw

 Στην ιταλική όπερα του Βέρντι "Ναμπούκο", τὸ χορικὸ «Πέτα σκέψη» (παράφραση τοῦ Ψαλμοῦ 137) τραγουδιέται ἀπὸ τοὺς ἐξορίστους, σκλαβωμένους στη Βαβυλώνα, στην Αυλή του Ναβουχοδονόσορα, Εβραίους στὶς ὄχθες τοῦ Εὐφράτη, ὡς θρῆνος γιὰ τὴν ἀπώλεια τῆς πατρίδας τους.
https://youtu.be/GS6L_9xUT5E






 

Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-12-2021