Σε δρόμο που δεν έχει επιστροφή Δημιουργός: νησιώτης1959, Κώστας Νέος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Στα χείλη σου τσιγάρο αναμμένο
Στο χέρι ένα ποτήρι με κρασί
Το βλέμμα σου θολό και ραγισμένο
Στους ώμους σου βαριά είν' η ζωή.
Μονάχος σου τα πίνεις κάθε βράδυ
Η νύχτα ερωμένη σου κρυφή
Κι αφού κατρακυλήσεις ως τον Άδη
Κουρέλι πια σε βρίσκει η αυγή.
Το όνειρό σου έγιν' εφιάλτης
Ξεθύμανε η δίψα για ζωή
Μοναχικός κι απόμακρος διαβάτης
Σε δρόμο που δεν έχει επιστροφή.
Από τη Συλλογή : "Στην ερημιά του κόσμου"
(Ιωάννινα 2010)
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-01-2022 |