Σαν Τη Πατριδα Σου Καμια Δημιουργός: DimitrisPratsos, Δημηττρος Πρατσος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΣΑΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΜΙΑ
Ποσες φορες σου το΄χω πει
πως ειναι κριμα και ντροπη
να λες πως εχεις
στη καρδια σου δυό πατριδες
Γιατι η αληθεια ειναι μιά
σαν την πατριδα σου καμια
και ειν΄αυτη που
πρωτ΄αντικρισες και ειδες
Μεσ΄τη ψυχη σου
μεσ΄τη καρδια σου
θα εχεις παντα
την γλυκια σου τη πατριδα
Οτι κι΄αν κανεις
στη ξενιτια σου
θα ψαχνεις παντα
την χαμενη σου Ατλαντιδα
Ποσες φορες σου το΄χω πει
πως της ψυχη σου η σιωπη
σ΄ενα σημειο παντα στρεφει
τις πυξιδες
Γιατι η αληθεια ειναι μιά
σαν τη πατριδα σου καμια
και ειν΄αυτη που
πρωτ΄αντικρισες και ειδες Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-03-2022 |