Άκου Ανθρωπάκο Δημιουργός: aridaios Επικαιρο. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Άκου Ανθρωπάκο
Θα ‘χεις μια καλή, εξασφαλισμένη ζωή
όταν το δώρο της ζωής
θα σημαίνει για σένα
περισσότερα από την εξασφάλιση,
ο έρωτας περισσότερα από το χρήμα,
η ελευθερία σου περισσότερα
από την κοινή γνώμη-
Όταν θα επιτρέψεις στον εαυτό σου
να καθοδηγείται από τις σκέψεις
των μεγάλων σοφών
κι όχι από τα εγκλήματα των μεγάλων πολεμιστών.
Όταν θα πληρώνεις τους άντρες και τις γυναίκες
που διδάσκουν τα παιδιά σου
περισσότερα από όσα δίνεις στους πολιτικούς σου.
Όταν τα ανθρώπινα πρόσωπα
που θα συναντάς στο δρόμο,
δε θα είναι τραβηγμένα από τη δυστυχία
και τη θλίψη αλλά θα λάμπουν
από αίσθημα ελευθερίας,
ζωτικότητα κι εσωτερική γαλήνη.
Σε φωνάζουν Ανθρωπάκο, κοινό άνθρωπο..
Σου προσφέρουν το μέλλον σου μα,
δε ρωτούν για το παρελθόν σου.
Και όμως είσαι κληρονόμος
ενός τρομερού παρελθόντος .
Τούτη η κληρονομιά καίει
σαν πυρωμένο διαμάντι στη χούφτα σου.
Αυτό έχω μόνο να σου πω…»
Βίλχελμ Ράιχ – » Άκου Ανθρωπάκο»
Φλωρινα
Aridaios
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-03-2022 | |