Σε Μια Αστραπή Ξεκούρασες Δημιουργός: malkon64, Kωνσταντίνος ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ! . . .Το Μόνο που της Λείπει της Δημοκρατίας ΕΙΝΑΙ, να Είναι Πραγματική Δημοκρατία . Ζοζέ Σαραμάγκου (Πορτογάλος Συγγραφέας) !!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΤΡΑΠΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΣ (Ε)
Σε μια Αστραπή ξεκούρασες
την Άκρη απ’ το Κορμί σου,
σαν Πρόσφυγας που χάιδεψε
ο Ήλιος την Αφή σου.
Πρώτο ταξίδι στο Βοριά
με πρόσχημα το ψέμα,
για μια συνάντηση Νοτιά
και της Αλήθειας θέμα.
Ξέφυγε ο οίστρος της ματιάς
απ’ του Νερού τη Χάρη,
που ταύτισε το σώμα του
σε Πύρινο Ακρογιάλι.
Πυρόξανθα τα Σύννεφα
σ’ Απανεμιάς Λιμάνι
μιας Δύσης το Φιλότιμο
σ’ Ανατολής Σεργιάνι.
Ξέφυγε ο χρόνος της Καρδιάς
απ’ του θεού τα χέρια,
και πέρασε ανύποπτα
σε Άσπρα Περιστέρια.
Σε μια Αστραπή Δοξάστηκε
του Ποιητή η σκέψη,
σαν ένα βιβλίο που κρατάς
και η μέθεξη σου Γνέφει…!
Κωνσταντίνος Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-03-2022 |