Αν μ' αγαπούσες Δημιουργός: Ελένη Σ., Ελένη Σωφρονίου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αν μ’ αγαπούσες
Αν μ’ αγαπούσες θα ‘τρεμαν τα φύλλα και τα δέντρα
έτσι όπως τρέμει το κορμί μέσα στην αγκαλιά
ο κεραυνός θα μοίραζε στα δυο τη μαύρη πέτρα
την ώρα που τα χείλη σου θα ‘ψαχναν τα φιλιά
Αν μ’ αγαπούσες θα ‘στελνες ανέμους της ερήμου
να ξεσηκώνουν θύελλες, να γδέρνουν μοναξιές
και δυο πουλιά, λευκά πουλιά, να βλέπουν τη ζωή μου
κι όταν χιλιοξηλώνεται να ράβουν αλλαξιές.
Αν μ αγαπούσες μια φορά, θα σ’ αγαπούσα χίλιες
μα πάλι χίλιες σ’ αγαπώ κι ας μη με αγαπάς
χάραξα με το δάκρυ μου δυο χρυσαφένιες γρίλιες
σ’ άνοιξα δρόμο κι ουρανό, όπου ποθείς να πας.
Ελένη Σωφρονίου Στρατή
Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-03-2022 |