Λουλουδάκι μαραμένο Δημιουργός: Τριαντάφυλλος Ευαγγελινός, Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Λουλουδάκι μαραμένο
θα με δεις να περιμένω,
πότε θα 'βγεις στην αυλή σου,
την δροσιά απ' το φιλί σου.
Φίλησε με για να ανθίσω
κι άρωμα να σε γεμίσω.
Τώρα που 'ναι καλοκαίρι,
δωσ' μου το φιλί σου,
δωσ' μου την δροσιά σου,
θα με σώσεις απ' τον ήλιο
αν μου δείξεις σημασία
και μου ρίξεις την σκιά σου.
Μα σαν έρθει ο χειμώνας
βάλε με μέσα σε μια γλάστρα
και πάρε με στην κάμαρά σου,
να ευφραίνω τις νύχτες τα όνειρά σου
με τ' άρωμά μου πάνω στα σκεπάσματά σου.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-03-2022 |