δημοκρατικές διαδικασίες Δημιουργός: Αγιοβλασιτης, Aναστασιος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πίστευα κάποτε πως θάρθει ο καιρός...
να λέμε όλα γύρω μας με τ' όνομα τους.
Μα κάποιοι θέλουν τα μονά ζυγά δικά τους...
σα νάναι ο δίπλα τους, βραδύνους ή μωρός .
Γι αυτούς, αλήθεια είναι μόνο ότι πρεσβεύουν...
Tων γεγονότων είν' ασήμαντη η αξία.
Αρχή τους μόνο μιά βαριά ιδεοληψία....
και μόνο πάθη και χολή αναμοχλεύουν.
Μπορούν το άσπρο να σου λέν' ότι είναι μαύρο...
Tο πρωινό να σου το λένε γιόμα .
H άποψή τους είναι.. ότι λέει το κόμμα...
κι είναι το ύψος τους, φανατικό και λάβρο.
Μιλούν για πρόοδο και για δημοκρατία...
Μα αν τη γνώμη σου τολμήσεις ν' αντιτάξεις ,
θα σου φορτώσουν αυθορεί τα εξ ' αμάξης...
γιατ' έθιξες του θέσφατού τους την αξία.
Είν ο κυρίαρχος λαός το σύνθημα τους...
Μα αν τα θέλω τους δεν τα επικροτήσει...
αν διαφωνήσει και αλλιώς αποφασίσει...
γίνετ' ανώριμος κι αγνώμων στη θωριά τους.
Δημοκρατία - είναι νόμος - δεν υπάρχει...
δίχως συχνή εναλλαγή της εξουσίας.
Όποιοι αρέσκονται μιας τέτοιας απουσίας...
σε σκοτεινό ακροβατούνε καταράχι.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-04-2022 |