Κατάθεση ψυχής Δημιουργός: agrampeli Έτσι για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info 20—9---2006
Κατάθεση ψυχής
Είμαι ένας γιδοβοσκός
Καί μόρφωση δεν έχω
Μ΄ότι στόν κόσμο αγαπώ
Ξέρω να τό προσέχω
Για μένανε τα ζώα μου
Οί πιό καλοί μου φίλοι
Λόγο κακό δεν άκουσα
Απ΄τα δικά τους χείλη
Τα ζώα είναι πιό πιστοί
Φίλοι απ΄τους ανθρώπους
Αν δούνε ότι τ΄αγαπάς
Αυτά κι αν έχουν τρόπους
Πιστεύω ότι και αυτά
Έχουν νοημοσύνη
Κι αν τ΄αγαπήσεις απ΄ατυά
Θάχεις ευγνωμοσύνη
΄Εχω εικόνες ζωντανές
από αυτά που λέγω
σάν ένα ένα στήν σειρά
έρχονται καί τ΄αρμέγω
Μου γλύφουνε τα χέρια μου
Δανκώνουν τα μαλιά μου
Μου δίχνουν την αγάπη τους
Καί κόβετε η λαλιά μου
Δεν μοιάζουν με τόν άνθρωπο
Πού έχει απληστία
Και ότι κάνεις γιά αυτόν
Σου δίνει αχαριστία
Μέσα απ΄την πέννα βγένουνε
Πολλά σαν παραμύθια
Σάν τα κοιτάξεις πιό καλά
Κρίβουν καπια αλήθεια
Σαν είμαι εις τήν στάνη μου
Νιώθω μία γαλήνη
Και μού ρχεται η έμπνευση
Καί γράφω ότι γίνει
Δέν ξέρω να λέω όμορφα
Λόγια καί κομπλιμέντα
Είναι κατάθεση ψυχής
Μ΄ατόφια ντοκουμέντα
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-09-2006 |