Πάντα ξεδίψαγα--- Δημιουργός: Νέτα-σκέτα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πάντα ξεδίψαγα....
απ' της ψυχής μου την πηγή,
μα ήλθαν άνυδροι καιροί
και το νερό της στέρεψε.
Ήταν μια όαση
μες της ζωής την ερημιά,
όπου κατέφευγα συχνά,
μα την κατάπιε η έρημος
Πάντα ξεδίψαγα...
από της σγούρνας το νερό
που ερχόταν απ' τον ουρανό,
όμως κι αυτές ξεράθηκαν.
Ψάχνω παντού μία σταλιά
για να δροσίσω την καρδιά,
μα οι βροχές σταμάτησαν
Πάντα ξεδίψαγα...
απ' ένα λόγο τρυφερό
απ' ένα βλέμμα καθαρό,
μα οι καιροί τα ρήμαξαν.
Όλοι οι μύθοι μια ψευτιά
φόβος παντού και καταχνιά,
σβήσαν τα φώτα και χαμήλωσαν
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-07-2022 | |