Η απώλεια της συνοχής.- Δημιουργός: bobazax, Αλκίνοος Αναστασιάδης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Ανώτερη δύναμη κι από αυτή ακόμη των Θεών η μοίρα.
Πήδηξε ένα πρωί στο περβόλι μου ταράζοντας τη νηνεμία.
Της μοίρας μου γραφτό και της ζωής το ριζικό
άσμα έγινε λαϊκό και θλιβερό.
Η ψυχή άτρωτη λένε πως είναι δεν ασθενεί,
των ανθρώπων το σώμα κι ο νους ασθενεί,
ανόητοι αυτοί που χαρακτηρίζουν σαλεμένους τους ψυχασθενείς.
Ο πυρετός του έρωτα προκαλεί οράματα,
η ποίηση παρηγορεί με λαχτάρες και θαύματα.
Οι λαβύρινθοι της σκέψης αμβλύνουν τη σύγχυση του νου
ο έρωτας γαληνεύει την κιρκάδια ταραχή του ύπνου .
Η θύμησή της φταίει για την απώλεια της συνοχής.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-09-2022 |