Κάμε ντου, μωρή ντου-ντου Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΚΑΜΕ ΝΤΟΥ
ΜΩΡΗ ΝΤΟΥΝΤΟΥ
Έλα μέρα. Γιατί νύχτα;
Τώρ' αυτά δεν είν' ντροπή.
Μοναχά, να βάλεις κοίτα,
βαζελίνη στην οπή.
Σε προσμένει εν Αθήναις
του Γκουσγκούνη μέγας βλάμης.
Έλα και σ' εννέα μήνες
σερνικό παιδί θα κάμεις.
Έλα. Στον κόσμο δεν θα βρεις
άλλη σαν την δική του.
Κρεμμύδι Βατικιώτικο
στην άκρ΄ η απαυτή του.
Έλα, κι όταν θα γνωρίσεις,
τούτου 'δω, την ξακουστή,
σίγουρα θ΄ αναφωνήσεις:
Μάνα μου τί ΄ταν αυτή!
Και μετά απ' την Αθήνα,
τράβα για το Κουφονήσι.
Θα βρεθεί στα μέρ' εκείνα
κάποιος για να σε πηδήσει.
Τι το λες και δεν το κάνεις
βρε μεμέτη πισωγλέντη;
Να δεις, έλα, πριν πεθάνεις
πως πηδάνε τον αφέντη.
--------------------
Οι απειλές μας τρόμαξαν.
Φτάνουνε. Όχι άλλες.
Σε καρτερεί ο πού 'παμε
με ανοιχτές αγκάλες.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-09-2022 | |