ζωγραφιά Δημιουργός: Αγιοβλασιτης, Aναστασιος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μες στο μυαλό μου, μιά γλυκιά φιγούρα καρφωμένη...
Σαν εμπνευσμένη ζωγραφιά δεινού προσωπογράφου.
Σαν νεραϊδένια προτομή ,ενδοθαλάσσιου βράχου ....
πού 'ναι από χέρι σμιλευτή αρχαίου λαξεμένη .
Με απορία με θωρεί και ζεστασιά συνάμα...
Είναι πολλά και άγνωρα τα μυστικά του κόσμου .
Να αγκαλιάσει προσπαθεί δεσμίδες απ' το φως μου...
για να φωτίσει το θαμπό της ύπαρξης το θάμα..
Τα δυό της μάτια αστραπές ,σε ουρανό καθάριο ...
Γαλήνης προμηνύματα και όχι καταιγίδας .
Μιά στο γλυφό της άμπωτης και μιά της πλημμυρίδας...
Της εσπερίδας δέηση και της Αυγής τρισάγιο .
Σα συναντώ το βλέμμα της και μου χαμογελάει ...
τα δέντρα μπουμπουκιάζουνε και κελαηδούν αηδόνια .
Εξαϋλώνονται με μιάς της θλίψης τα τελώνια ...
Κι ο αέρας ιονίζεται κι αχνομοσχοβολάει..
Να χει την τύχη απλόχερη ,τη μοίρα ευλογημένη...
Όχι για πλούτη αμύθητα , δόξα και μεγαλεία .
Μα για μιά γάργαρη ροή, σαν κρήνη Κασταλία ...
η διαδρομή των χρόνων της ,να είναι διαλεγμένη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-11-2022 |