Το τρένο Δημιουργός: liontari73, spilios Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στις άδειες ράγες προχωρώ
με βήμα κουρασμένο
δε βλέπω ούτε τον σταθμό
κι ούτε περνάει τρένο
ρωτάω τους περαστικούς
τους βιαστικούς διαβάτες
ψάχνω στις γύρω τις οδούς
μα και στις πέρα στράτες.
.
Ρωτάω μα δεν απαντούν
κι ακόμα ψάχνω τρένο
για που τραβώ, που με τραβούν
που διάολο να πηγαίνω?
Ρωτάω μα δεν απαντούν
και γρήγορα περνάνε
βιάζονται και με αγνοούν
κοιτούν μα δεν μιλάνε.
.
Μόνο ένας ξένος σταματά
μες την πολύ βαβούρα
αν έχω ζήτησε φωτιά
τ΄ ανάβω κάνει τζούρα,
μου πε με λίγο κυνισμό
και δικαιολογημένο
αφού δεν έφτιαξες σταθμό
πως αναμένεις τρένο? Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-12-2022 |