Ο Αχιλλέας Δημιουργός: κοποιπεηστ Καλημέρα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Σ’ ένα δωμάτιο επί τρία
γεμάτο από άρματα παιάνες
σκεφτόταν πως θάφτανε στην Τροία
΄΄θα’χω λεφτά για τις πουτάνες”
Τώρα που είναι Αχιλλέας
και σέρνει πτώμα από πίσω
ξέρει στο τέλος της αυλαίας
“πίσω ποτέ δεν θα γυρίσω”
Και η όμορφη παν’ απ’τα κάστρα
δεν χύνει γι'¨αυτόν ουτ’ενα δάκρυ
μακάρι να΄ τανε για κείνον
κι’ας’ τον πετούσανε στην άκρη
Πόσο μεγάλωσε ο χώρος
γιατί τον έβλεπε μικρό
της φαντασίας του ο φόρος
ειν’ ένα δάκρυ πιο πικρό
30-10-18
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-04-2023 |