Οι πέντε ποταμοί Δημιουργός: κοποιπεηστ Καλημέρα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΟΙ ΠΈΝΤΕ ΠΟΤΑΜΟΊ
Άχερων ο ποταμός της θλίψης
Ήρωα με φώναζαν ολ’ οι γνωστοί κι’ οι φίλοι
‘’μαζί της θα περάσεις τ’ Αχέροντα την πύλη
Λήθη ο ποταμός της λησμονιάς
Τον Πλούτωνα σκεφτόμουνα σαν να σαι Περσεφόνη
της Λήθης το νερό θα έπινα για να μην είσαι μόνη
Στύξ ο ποταμός του μίσους
Αλλά εσύ με πότισες με το νερό της Στύγας
δούλο με κατάντησες του σπαθιού ήμουν ο Ρήγας
Κωκυτός ο ποταμός του θρήνου
Κολύμπησα στον Κωκυτό κ’ έφτασα στον Άδη
όταν με άλλον αγκαλιά σε είδα ένα βράδυ
Φλεγέθων ο ποταμός που έχει πύρινες φλόγες
Τώρα που καίγομαι στου Φλεγέθων τα νερά
όλοι με ρωτούν γιατί τέτοια συμφορά
20-2-19
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-04-2023 |