Στης μελωδίας σου το πιάνο Δημιουργός: ΑΜΑΡΥΛΙΣ Καλημέρα φίλοι μου, να είστε καλά, σας ευχαριστώ όλους. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Βαρκούλες πάνε στα βαθιά
με άσπρο, μπλέ πανάκι
ειν του φτωχού παρηγοριά
και του ψαρά μεράκι
Βαρκούλες που αρμενίζουνε
με του θεού τη χάρη
και τι δεν σου θυμίζουνε
σαν θα` βγει το φεγγάρι.
Στης θάλασσας τα κύματα
βγήκαν τα πυροφάνια
να στείλουν χαιρετίσματα
πλανεύτρας, τα στεφάνια.
Αχ! θάλασσα μου, θάλασσα
μικρό καλοκαιράκι
τα χρόνια μου δεν χάλασα
η αγκαλιά σου Ιθάκη.
Με τα ξωκλήσια σου ψηλά
λευκά κεριά στο βράχο
κει που ο θεός μιλά,
μια παρηγόρια να` χω.
Αχ!! αγριεμένη μάγισσα
εσένα θέλω ταίρι
ζωή, ψυχή σου χάρισα
να δω δικό σου αστέρι.
Να δω λαμπρό Αυγερινό
να δω κόκκινη πούλια,
νύχτες για σε να ξεκινώ
με τα θαλασσοπούλια.
Να εξαγνιστώ, να υψωθώ
στα κύματα σου πάνω
κι` ένα κεράκι να κρατώ
στης μελωδίας σου το πιάνο
2-8-2023
Αδαμοπούλου Γεωργία Δημοσίευση στο stixoi.info: 02-08-2023 |