Να 'χω μια φλογίτσα φως Δημιουργός: ΑΜΑΡΥΛΙΣ Καλό Σαββατοκύριακο φίλοι μου, σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Την άδολη αγάπη ονειρεύτηκα
σ` ένα λευκό κρινάκι
στις στράτες που πορεύτηκα
γυρεύοντας μια Ιθάκη.
Την άδολη αγάπη προσκύνησα
κι` είχα βασιλικό στα χέρια
στο βράχο όταν κίνησα
ν` ανάψω καντηλέρια.
Φίλο την είχα κι` αδερφό
καρφί να με καρφώνει
τις νύχτες είχα οδηγό
μάνα, να με μαλώνει.
Την πίστεψα σαν το Χριστό
σαν τα ξερά τα χείλη
όταν στερεύει το νερό
σ` ένα μονό καντήλι.
Δώρο μου στέλναν οι θεοί
να `χω μια φλογίτσα φως
όλα η αγάπη τα μπορεί
μια λύτρωση στο βιός.
Σε μια άδολη αγάπη γυρνώ
γυρνώ να `βρω μουράγιο
την πίστεψα να μην γερνώ
να `χω ένα μπλε τετράδιο.
Ανέβηκα τη χωματένια σκάλα
κει που τραγούδαγε η αγάπη
κι` είπα τα μικρά μεγάλα
έτρεξε ψυχής το δάκρυ.
Της προδοσίας, άδολη αγάπη
την ένιωσα ως το πετσί
κι` είδα στον ουρανό να γράφει
μια συγχώρεση σ` αρκεί.
Του εαυτού σου μοναχά
σήκω φόρεσε τ` άσπρα
πονούν της αγάπης μυστικά
στην άμμο, χάρτινα τα κάστρα.
Κι` έτσι μοιραία τη προσκύνησα
κι` άναψα λευκό κερί
για άδολη αγάπη κίνησα
για σκήτη πάνω στη κορφή.
25-11-2023
Αδαμοπούλου Γεωργία Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-11-2023 |