Εντός μου Δημιουργός: Μαυρομουστάκης, Μαυρομουστάκης Χαράλαμπος Καλημέρα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Εντός μου...
Εντός μου λέξεων πανικός
που κονταροχτυπιούνται
σαν ποταμός ο Γρανικός
σε μάχη που ηγούνται...
....σκέψεις, εικόνες κ' οίστροι
κ' οι λέξεις άγρια φαριά
χωρίς σαγή, καπίστρι
που φέρουν τραύματα βαριά.
Κάθ' ένας στίχος μαίανδρος
στη μάχη που θα δώσει
ο ευκλεής Αλέξανδρος
κι ο Κλείτος θα τον σώσει.
Κλαγγές αγχέμαχων στροφών
με διαπρύσιους ήχους
& γω μια θριξ των στατιωτών
στους πλούσιους τους βοστρύχους.
5/12/2023 Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-12-2023 |