Στα μεσοπέλαγα να ζήσεις Δημιουργός: ΑΜΑΡΥΛΙΣ Γραμμένο στον Τυρό Κυνουρίας, καλό ξημέρωμα. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στο Θιόπαυτο κατοικεί ο θεός
και στο Τυρό οι αγγέλοι,
σαν ξημερώνει ήλιος τρανός
ψυχή μου μην σε μέλει.
Ντύσου και βάλε ασημιά
στολίσου στο γαλάζιο
δώ` στη ζωή σου ανασαιμιά
σαν ξημερώνει το αύριο.
Κοίτα στη θάλασσα το ροδί
κοίτα της λάμψης ποίημα
σαν ξημερώνει η αυγή
ζωγράφισε μια ρίμα.
Βγάλε φτερά και πέταξε
στα μεσοπέλαγα να ζήσεις,
λυτρώσου, πες πως έφτασε
τ` άγια να προσκυνήσεις.
Στης βάρκας κόκκινο πανί
που σεργιανάει στα πέλαγα
κι` αγάλλονται οι ουρανοί,
πες ψυχή μου, γέλαγα.
Γέλαγα με το θείο φως
περπάταγα στ` ασήμια
γινόταν ποίημα τούτο βιός
με χρυσοστόλιστα μπρισίμια.
15-12-2023
Αδαμοπούλου Γεωργία Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-12-2023 |