Προώρισμαι νὰ ζήσω Δημιουργός: Ερευνητής Αλήθειας Το ποίημα δημιουργήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου του 2023. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κυανόλευκα τὰ κύματα
Καὶ ἐννιὰ στὸν ἀριθμό
Ἀπ' Ἀρχαιότης βήματα
Καὶ κουβαλῶ ἕναν σταυρό
Ὅσοι προσπάθησαν νὰ μὲ ξεκάνουν
Πῆραν ἀπάντηση ἠχηρή
Κι ὅσοι ἀκόμη πιὰ λανθάνουν
Πολεμιστῶν θὰ δοῦν ψυχή
Πολλὰ εἰπώθηκαν στὸν χρόνο
Ἀλλὰ τοῦ κόσμου ἔχω θρόνο
Τὸ κάλλος μου ἐζήλεψαν
Καὶ πολλάκις καταλήστεψαν
Στοὺς αἰῶνες μὲ βασάνισαν
Κι ἐγὼ κρασί τους κέρασα
Κι ἂν τὶς ρίζες μου χτυποῦνε
Καὶ τὸ χρῶμα μοῦ ξεβάφουν
Τὸν Χριστὸ φαντάρο θὰ δοῦνε
Καὶ στὴν πυρά μου θὰ καοῦνε
Κι ἂν προσπαθοῦνε νὰ μὲ πείσουν
Νὰ ἀλλάξω γιὰ νὰ ἀρέσω
Στὸν καθρέφτη νὰ κοιταχτοῦνε
Τὸ παιχνίδι δὲν θὰ παίξω
Τὰ γυαλιὰ θὰ ξαναβάλω
Καὶ σὰν αὐτοὺς δὲν θὰ διαβάλλω
Λευτεριά μου, Παναγιά
Ἐδῶ καὶ αἰῶνες μὲ Προσέχεις
Γιὰ Ἐσένα θὰ κάνω πολλά
Τὴν Βασιλίδα θὰ τὴν Ἔχεις
Σὲ πεῖσμα τῶν καιρῶν
Καὶ σὲ σχέδια πονηρῶν
Προώρισμαι νὰ ζήσω
Καὶ θὰ ζήσω
Ζήτω ἡ αἰωνίᾱ Ἑλλάς! Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-12-2023 |