ο φαροφύλακας Δημιουργός: ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΣ κάβο Δρέπανο Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Αχνό το φως του σαν θα δει
την σκάλα σκαρφαλώνει
κι έτσι με το γαλόνι
πετρέλαιο ρίχνει με σπουδή
με μια βαρβάτη αρμαθιά
στην τσέπη κρεμασμένη
και με ματιά σφιγμένη
βλέπει την θάλασσα βαθιά
κάτι του τρώει τα σωθικά
το βλέμμα του γυρίζει
ναυάγιο του μυρίζει
παντού σκορπάνε υλικά
κύματα σκαν στην ξαστεριά
-της μοίρας ειμαρμένη-
στα βράχια ξεχασμένη
κομμάτια βάρκας στη στεριά
σπασμένα ξύλα ένα σωρό
κι η Αϊσέ πιο πέρα
πετιέται στον αέρα
γυμνή σαν να ‘τανε μωρό
τραβά τα πλούσια της μαλλιά
παλεύει να την σώσει
με δύναμη άλλη τόση
την έχει τώρα αγκαλιά
βγάζει μια ύστατη πνοή
η δόλια από τ’ Αλγέρι
τώρα φιλά το χέρι
που την βαστούσε στην ζωή
κι αν κόπασε η φουρτούνα αυτή
μέσα τους άρχισε άλλη
ακόμα πιο μεγάλη
είχαν για πάντα ερωτευτεί
έτσι περάσαν οι καιροί
περάσαν και τα χρόνια
φουρτούνες, μπόρες, χιόνια
σβήσανε όλα, σαν κερί
περίμεναν τον πρώτο γιό
του έρωτα καρπός τους
μα ο θάνατος εμπρός τους
είχε η γυναίκα το χτικιό
δίπλα της ξάπλωσε ευθύς
με το όπλο στο κεφάλι
κι η σκέψη του απ’ την άλλη
του λέει: θα λυτρωθείς
….έτσι τους βρήκαν την αυγή
σαν έσβησε ο φάρος
και μέσα ένας γλάρος
που πάλευε να βγει….
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-03-2024 |