Οι τύψεις της Ελένης. παραλλαγή Δημιουργός: bobazax, Αλκίνοος Αναστασιάδης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Στου ένδοξου Ιλίου το απόρθητο το κάστρο
δυο γυναίκες στέκονταν αμίλητες κι ωχρές
η Ελένη της Σπάρτης με στεγνή ψυχή
κι η Τρωαδίτισα όμορφη Ελένη.
Συγκινημένη τους δυο άντρες παρατηρεί
για τη χάρη της σ' αγώνα θανάτου και ζωής.
Φουρκισμένος μ' αισθήματα εκδίκησης ο βασιλιάς
κι ο πρίγκηπας γι αγάπη παλεύει.
Στον πρώτο βλέπει την ευθύνη και το λάθος
στον άλλο του έρωτα τ' αχαλίνωτο πάθος .
Αξίζει ο έρωτας τόσες θυσίες;
Απελευθερώθηκαν τα πάθη εκδίκησης
τα μίση της δεκάχρονης στέρησης,
το άδικο αίμα των χαμένων συντρόφων.
Ο μέγας βασιλεύς τα συμφέροντα
και οι ακόλουθοι τα λάφυρα,
μην επιστρέψουν μ' άδεια χέρια.
Το τίμημα του έρωτα του Πάρη και της Ελένης
ήταν οδυνηρό και πολύ μεγάλο για το Ίλιον.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-06-2024 |