Να πάρεις μου είπαν το πλοιο Δημιουργός: κοποιπεηστ Καλημέρα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ ΤΟ ΠΛΟΊΟ
Γεννήθηκα όπως λένε μοναχός
περήφανος και μόνος να ξεκινάω
από που άρχισα όλο το ξεχνάω
κι’απο τότε ψάχνομαι δυστυχώς
Να πάρεις μου είπαν το πλοίο για την Τροία
εκεί ακόμη χτίζουν γκρεμισμένα τείχη
κι’απ΄τη στεριά όσοι σου εύχονται καλή τύχη
ας γράψουν όπως θέλουν την ιστορία
Ατέλειωτα τα τείχη και οι καιροί
τα γκρέμιζαν την μέρα την νύχτα ξαναχτιζόταν
έψαχνα στα χαλάσματα να βρω ότι σωζόταν
και κάθε μέρα άρχιζα πάλι απ’την αρχή
Κι’ όταν αγανάκτησα και είπα φτάνει πια
θέλω μια δουλεία που να γεννάει ελπίδες
μην στεναχωριέσαι είπαν πάνε στις Πυραμίδες
εκεί έχει ακόμη πάρα πολύ δουλειά Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-07-2024 |