Ο Δωδεκάλογος των άξιων ανάξιων Δημιουργός: Μάϊκ Χίτζ, Κωνσταντίνος Καλλιγέρης https://www.youtube.com/watch?v=Z5d84Ix6vUU Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info 1.Ανάξιοι για ένωση
και για ομοψυχία
κι άξιοι για διχόνοια
και για διαφωνία.
2.Ανάξιοι την ακρίβεια
να αντιμετωπίζουν
και άξιοι ημίμετρα
να διατυμπανίζουν !
3.Ανάξιοι σ' ερωτήματα
να λένε την αλήθεια
κι άξιοι να σερβίρουνε
στον κόσμο παραμύθια.
4.Ανάξιοι τις ευθύνες τους
πλήρως ν' αναλαμβάνουν
και άξιοι (ανέκαθεν)
μαντάρα να τα κάνουν.
5.Ανάξιοι τα υπάρχοντα
προβλήματα να λύνουν
κι άξιοι στο διηνεκές
άλυτα να τ' αφήνουν!
6.Ανάξιοι να διαισθανθούν
του κόσμου τις ανάγκες
κι άξιοι να παριστάνουνε
συχνά πυκνά τους μάγκες.
7.Ανάξιοι να παίρνουνε
γρήγορες αποφάσεις
κι άξιοι να τρενάρουνε
μ' ένα σωρό προφάσεις.
8.Ανάξιοι να κάνουνε
σωστές μεταρρυθμίσεις
και άξιοι για πρόχειρες
κι αδέξιες κινήσεις.
9.Ανάξιοι στα δύσκολα
τη λύση τους, να βρούνε
και άξιοι στα εύκολα
να θριαμβολογούνε.
10.Ανάξιοι τα άχυρα
δυο όνων να μοιράσουν
και άξιοι να ψάχνουν πώς
θα εντυπωσιάσουν!
11.Ανάξιοι να παρέχουνε
ασφάλεια στους πολίτες
και άξιοι ν΄ αφήνουνε
να δρούνε οι αλήτες!
………………………………
12.Ανάξιοι διαχρονικά να σβήνουν τις φωτιές
άξιοι όμως για (πολλές) αρνητικές πρωτιές...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-08-2024 |