Το τέλος του Χουρσίτ Πασά Δημιουργός: Νίνο Αυγέρης, Αντώνης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Νύχτα 29 Νοεμβρίου 1822 Λάρισα
Η Γλυκή χτύπησε το χέρι της στον οντά του Χουρσίτ Πασά*
«Χουρσίτ δε μας τα λες καλά!» φώναξε εμφανώς θυμωμένη! «Δε φτάνει που σε ανεβάσαμε στο θρόνο των Ιωαννίνων, σκότωσες και μία από τις κόρες μου;» ο Χουρσίτ την κοιτούσε λίγο φοβισμένος! «Ξέχασες ότι εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ Χουρσίτ;»
Ο Χουρσίτ σηκώθηκε από τις μεγάλες μαξιλάρες του και κοίταξε προς το παράθυρο! «Θα σε πάρει ο διάολος Χουρσίτ!» ξανά είπε η Γλυκή!
«Δε θυμάμαι να έκανα καμία συμφωνία» είπε ο Χουρσίτ! «Διευθύνω την Λάρισα, θα φοβηθώ εσένα;» η Γλυκή σηκώθηκε και τον κόλλησε στο τοίχο. «Είναι η τελευταία σου νύχτα Χουρσίτ! Είσαι μόνος αυτή την στιγμή! Αποδιοπομπαίος τράγος της Υψηλής Πύλης**, κυνηγημένος από τον Σουλτάνο. Οι γυναίκες σου πνιγμένες στο ποτάμι από τα χέρια σου! Που πας ρε κακομοίρη;»
Ο Χουρσίτ την κοίταζε φοβισμένος! Η Γλυκύ έβγαλε ένα μπουκαλάκι με δηλητήριο από τα στήθια της!
«Πιες το Χουρσίτ!» η Γλυκύ τον κοίταξε στα μάτια «Μου ήθελες και τον θησαυρό του Αλή μας!»
Ο Χουρσίτ, έκατσε στις μαξιλάρες του για τελευταία φορά, πίνοντας το δηλητήριο της Γλυκής…
Δύο μέρες μετά, ξέθαψαν το σώμα του, το αποκεφάλισαν και το έστειλαν δώρο στον Σουλτάνο!
*Χουρσίτ Πασάς – Διάδοχος του Αλή Πασά
** κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε τον θησαυρό του Αλή Πασά.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 23-10-2024 |