ο σταθμάρχης Δημιουργός: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΣΕΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ
κάποιοι με αποκαλούν Σταθμάρχη
μερικοί βάζουν και το ''κύριε'' ως πρόθεμα
εγώ ξέρω ότι είμαι απλά ένα ξεχασμένο βαγόνι
σε σκουριασμένες ράγες πλάι στο σταθμό
έτσι παρατηρώ συνεχώς τα τρένα
να έρχονται και να φεύγουν
αφήνοντας μία παραπονεμένη στιγγλιά
γλιστρώντας στο φιδίσιο μονοπάτι τους
αλλά και το κόσμο
που μπαινοβγαίνει στις αποβάθρες
κουβαλώντας τον μικρόκοσμο του
σε σκυφτούς ώμους και τροχήλατες αποσκευές
ένα θλιβερό τοπόσημο, είμαι για αυτούς
στο φευγαλέο βλέμμα τους
λίγο πριν χωθώ στο υπηρεσιακό μου κλουβί
για να χαράξω δρομολόγιο προς άγνωστο προορισμό
Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-10-2024 |