Το παράδειγμα Δημιουργός: Skylight, Σταμάτης Βαρσάμος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Θα ‘τανε, δε θα ‘τανε κηδεία,
έμοιαζε στα μάτια μου γιορτή,
μια τελευταία ευκαιρία,
να βρεθούν όλοι οι φίλοι του μαζί…
Δάκρια, στεναγμοί, στερνό αντίο,
θύμιζαν πως ήταν τελετή.
Μα η ζωή που είχε ζήσει σα βιβλίο,
με εκείνον ήρωα και πρωταγωνιστή!
Ο νικητής στεφανωμένος στο παιχνίδι,
με έργα όμορφα… Με λάθη και σωστά,
Ο μαχητής πάντα ευθεία προχωράει,
και δε φοβάται για ότι έρχεται μετά…
Κάπως διδάσκει το παράδειγμα τους άλλους,
κι αυτός σα δείγμα ήταν εξαιρετικός,
ίσως αυτό στην τελική μόνο μετράει,
να είσαι πάντα ο ωραίος σου εαυτός…
Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-11-2024 | |