Το Κύμα Δημιουργός: Ηλίας Πολίτης Ταξίδι πάνω σ' ένα κρίμα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Για της ματιάς τ' αγέρι
για κάποιο καλοκαίρι
για εκείνο τον καιρό
θυμάμαι και θυμώνω
φοβάμαι και κρυώνω
και τρέχω σαν νερό
Για της φωτιας τα μέρη
και τ' άγονο σου χέρι
που σπρώχνει στον γκρεμό
θυμάμαι να καρφώνω
τον ξύλινο μου πόνο
σε τόπο ιερό ...
Κάνω ακόμα ενα βήμα
φεύγω και πάλι μακριά
ταξίδι πάνω σ' ένα κύμα
κι έχω παρέα δυό πουλιά
Φτιάχνω ακόμη ένα σχήμα
ζωή μέσα στο κρίμα
σε άδεια αγκαλιά
μη με ξεχάσεις μόνο
έχω τον ίδιο φόβο
στην άδεια μου ματιά
Για της χαράς τ' αστέρι
στης νύχτα τ' άδεια μέρη
πάντα σ' ακολουθώ
δεν έχω ψευδαισθήσεις
ούτε παλιές αισθήσεις
τον δρόμο μου να 'βρω
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-11-2024 |