Η Θεία Έχει Δίκιο Δημιουργός: asterios1971, Asterios Doufas Η Θεία Έχει Δίκιο Γράφει ο Αστέριος Ντούφας 22.11.2024. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η Θεία Έχει Δίκιο
Γράφει ο Αστέριος Ντούφας 22.11.2024.
Άκου, κούκλα μου,
η θεία δεν μιλάει για να σου χαϊδέψει τα αυτιά.
Σου τα λέει ωμά, γιατί, να ξέρεις,
αυτά τα "πονηρά" παιχνίδια δεν φέρνουν ποτέ νίκη.
Τον άντρα, καρδιά μου,
δεν τον κυνηγάς με κραυγές.
Δεν του γεμίζεις το δρόμο με φωτεινές πινακίδες.
Θέλει αύρα. Σιγουριά.
Μια γυναίκα που πατάει γερά
χωρίς να φωνάζει το «κοίτα με».
Δε χρειάζεσαι μακιγιάζ για να λάμψεις.
Η αξιοπρέπειά σου είναι το πιο όμορφο κόσμημα.
Η πυγμή σου, η περηφάνια σου,
είναι εκείνα που θα τον μαγνητίσουν.
Κι αν νομίζεις πως όσο πιο δυνατά χτυπάς το πόδι σου
τόσο πιο γρήγορα θα γυρίσει,
να σου πω το μυστικό:
Αυτός, απλά, θα απομακρυνθεί.
Δεν θέλει υποχείριο.
Θέλει συνοδοιπόρο.
Μια γυναίκα που δεν χρειάζεται να μιλήσει πολύ
για να πει πολλά.
Μια που η σιωπή της κάνει θόρυβο,
που η παρουσία της δεν ζητάει, αλλά δίνει.
Άκου τη θεία.
Μάζεψε το «εγώ» σου,
και φτιάξε το «εμείς» που θα κάνει τον άλλον
να θέλει να σταθεί δίπλα σου.
Γιατί το παιχνίδι του έρωτα,
κούκλα μου, δεν παίζεται με φωνές,
παίζεται με καρδιές.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-11-2024 | |