Μπουγελο Δημιουργός: kostas maris, Κώστας Μιχαήλ Μαρής (Kosmima) *** Πάνω σε τσαχπινογαργαλιάρικο σκοπό … Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΜΠΟΥΓΕΛΟ (Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024)
Στης αγάπης το σοκάκι,
χόρευε ο νταλγκάς συρτάκι
και συνόδευε η ψυχή …
Τραγουδούσε ένα μορτάκι,
για ένα σένιο κοριτσάκι,
απ’ το δείλι, ως την αυγή …
Στ’ όνειρο είχε αφήσει χώρο,
για τον φίνο κανταδόρο,
η μικρή,
μα όχι η μαμά της, η «χρυσή» …
Έπεσε μπουγέλο εντέλει
και του μπουζουκιού το τέλι
έγινε μούσκεμα
κι ο έρωτας μαζί …
Κάτω απ’ το παραθυράκι,
του σεβντά το μπουζουκάκι,
είχε στο μεράκι βγει …
Φώτιζε το φεγγαράκι,
το ερημικό σοκάκι,
απ’ το δείλι, ως την αυγή …
** Στίχοι : Κώστας Μιχαήλ Μαρής / “k©sm!m@” ***
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-11-2024 | |