Κρυσταλλο Δημιουργός: kostas maris, Κώστας Μιχαήλ Μαρής (Kosmima) Αυτοσχεδιάζοντας πανομοιότυπα, αλληγορικώς εμμέτρως κι αφιερώνοντας στην εορταζόμενη Κατερίνα, γι’ αυτό ζαέρι το δώρο … Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ (Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024)
Τα χρόνια που διαβαίνουνε,
συνθήματα στους τοίχους,
συνθήματα για έρωτα,
πληγή και χωρισμό,
χαράζουν μ’ αίμα απ’ την γ-καρδιά,
σ’ αλληγορίας στίχους
κι εγώ πληρώνω σαν μ-ποιητής,
κάθε λογαριασμό …
Τα όνειρα που έκανα
για μας, μικρό μου ταίρι,
τα σφάγιασα στο γόνατο
σ’ αιχμής στιχοπλοκές,
για πάντα να στα τραγουδώ,
χειμώνα - καλοκαίρι,
να σου θυμίζουν συνεχώς
τις πιο γλυκές στιγμές …
Τα δάκρυα απ’ τα μάτια μου,
φούσκωσαν το τσιμέντο,
γιατί σε θέλω, σ’ αγαπώ
κι ας ζούμε χωριστά,
αχ ! να μπορούσα αγάπη μου,
σκιας μ’ ένα γ-κομπλιμέντο,
τα «πίσω» χρόνια του σεβντά,
να τα ‘φερνα «μπροστά» …
Κόντρα σε σιωπής βιτρίνα,
πέτρα ρίχνω εγώ,
μα το κρύσταλλο του έρωτα,
δεν σπάει …
Να σου πάρω Κατερίνα,
μιας και σ’ αγαπώ,
το πανάκριβο φουστάνι,
που σου πάει …
** Στίχοι : Κώστας Μιχαήλ Μαρής / “k©sm!m@” ***
Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-11-2024 | |