Συμβουλές Ζωής Δημιουργός: name_dsp, Dimitris Spanakis Αντί για σχόλιο στο Βραχνό Προφήτη – Άγγελο. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΩΗΣ
Βαρέθηκα το γράψιμο των ποιητών που κλαίνε
και μόνο για το πόνο τους αρέσκονται να λένε.
Έχει η ζωή μας ομορφιές και θαύματα, που αν σκύψεις
με χίλια μάτια της ψυχής θα τα ανακαλύψεις.
Όταν πονάς αφόρητα τρέξε μέσα στα δάση
και κραύγαζε όσο μπορείς ο πόνος θα περάσει.
Όταν θα νοιώθεις μοναξιά ή κάτι σε πληγώνει,
ένα λουλούδι να κοιτάς απλά να μεγαλώνει.
Άμα φοβάσαι τη ζωή και ζεις μέσα στο τρόμο,
με ένα χαρούμενο σκοπό χόρευε μες το δρόμο
κι αν ζεις μέσα στη Κόλαση και θέλεις στην Εδέμ,
πήγαινε με τον Άγγελο [B]στη Μονή του Αι Εφραίμ[/B]*
Αν στη ζωή σου συναντάς συχνά την ατυχία,
να γίνεσαι πιο δυνατός σε κάθε αποτυχία
και αν μεγάλος στη ζωή θα γίνεις κάποια μέρα,
μείνε σεμνός και στα μυαλά να μην πάρεις αέρα.
-------------------------------------------------------------
Αν πάλι δε σας αγαπά αυτή που αγαπάτε,
κάνετε την αγάπη σας σκοπό να τραγουδάτε.
Σαν βλέπετε ότι η ζωή έχει αδικίες τόσες
για εκτόνωση να βρίζετε σκληρά σε όλες τις γλώσσες.
Αν αϋπνίες έχετε και άυπνοι ξενυχτάτε,
σα προβατάκια του ουρανού, τα αστέρια να μετράτε
κι αν σας φοβίζει ο θάνατος και θέλετε να αλλάξει
ο φόβος σας με τη χαρά, κάντε μια καλή πράξη.
Να ξέρετε πως η ζωή έχει μόνο αξία,
αν κάθε τι το βλέπομε με αισιοδοξία.
Αγώνας είναι η ζωή με νίκες και με ήττες
κι εμείς άλλοτε θύματα και άλλες τόσες θύτες.
Αλίμονο αν πιστεύομε, πως μόνο οι άλλοι φταίνε
κι εμείς απλά καθόμαστε τη μοίρα μας να κλαίμε.
Αγώνας είναι η ζωή με όλα τα δεινά του,
χωρίς καμία ανακωχή…. Αγώνας έως θανάτου.
*O*
* Στο μοναστήρι τ’ Άγιου Εφραίμ Βλέπε 20/10/06@09:15
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-10-2006 | |