Βαρέθηκα Δημιουργός: MARGARITA Καλημέρα σας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [I]Βαρέθηκα τη βεβηλωμένη γέννηση του,
την συναισθηματική ορφάνια των ψυχών,
τις κίβδηλες ευχές, τα δάκρυα τα χάρτινα,
τα δέντρα τα χριστουγεννιάτικα, τα στολισμένα
λαμπιόνια στα μπαλκόνια, τα τραπέζια τα γιορτινά,
καράβια δεμένα στα βουνά., τον κάλπικο τον πόνο σας
να συμπονάτε τους μοναχικούς, να θυμάστε τους φτωχούς,
τους πονεμένους, τους άρρωστους,
τον χρόνο μια φορά, βαρέθηκα τα κάλαντα,
το αναμμένο τζάκι, τις φλόγες στα κεριά,
βαρέθηκα να νιώθω ευγνωμοσύνη που υπάρχω,
βαρέθηκα να χαμογελάω στη κοινωνία την άθλια
κι ας πονάω, βαρέθηκα δώρα να ανταλλάσσω, να τρέχω,
να προφτάσω συνείδηση μην χάσω..
Βαρέθηκα το χρόνο να κυνηγάω, ανάσες που προδίδουν
να μετράω, βαρέθηκα το σεντόνι το ροδακινί που έχει το χρώμα
της λαβωμένης μου ψυχής, βαρέθηκα την ελπίδα να περιμένω
να γεννηθεί, μήπως και τ άνθρωπου η καρδιά αντισταθεί
και νιώσει αγάπη αληθινή, βαρέθηκα, βαρέθηκα,
ΒΑΡΕΘΗΚΑ τους μορφωμένους ευγενείς!!! βαρέθηκα
με ζωντανούς νεκρούς να συνυπάρχω…θα με νεκρώσω
και εσένα θα ναρκώσω για να σε ανταμώσω
σ αλλοτινούς καιρούς…σε αστρικά πεδία....χωρίς μανδύα!
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-12-2006 | |