Τρίμορφη Εκάτη Δημιουργός: Θεοδώρα Μονεμβασίτη , Θεοδώρα Μονεμβασίτη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭
[I][B]Η αλήθεια φόρεσε το φως και με την αύρα δένει
του ονείρου λώρο έγνεσε κυρά λευκοντυμένη.
Τη γύρεψα μες τη σιωπή που είχαμε υφάνει
του έρωτα η μουσική μπρος το ναό της φθάνει.
Στων πλανητών την γειτονιά ο λόγος ταξιδεύει
μέσα στα πέπλα της φωτιάς εκείνη με μαγεύει
κέντρο ορίζει η ψυχή, ορίζοντα η αγάπη
γυναίκα, μάνα, αδερφή η τρίμορφη Εκάτη.
Πρώτη εκείνη προχωρά, γυρνά και με κοιτάζει
κι αν η ομίχλη είναι μπροστά, μαζί της δεν πειράζει.
Τις αποστάσεις μέτρησε στου ασώτου γιου τα μάτια
από του πατρικού σπιτιού τα πρώτα σκαλοπάτια.[/B][/I]
٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭
3η/5 άποψη της γυναίκας θεάς:
Αγάπη, θάνατος και νόμος.
Κατεβαίνει & στους κάτω κόσμους.
βλ.link
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-12-2006 |