Στόν τόπο πού γεννηθηκα Δημιουργός: agrampeli Σήμερα κλείνω στην Αυστραλία 28 χρόνια νομίζω είναι λιγάκι επίκαιρο το ποιήμα αυτό αν και παλιό Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info 20—12—2005
Στόν τόπο πού γεννηθηκα
Στόν τόπο πού γεννηθηκα
Άνθιζανε λουλούδια
Τα πεύκα πάνω στό βουνό
Ελέγανε τραγούδια
Όταν τ΄αγέρι φύσαγε
Άκουγες μελωδία
Κι΄λεμονανθοί σκορπίζανε
Τριγύρω ευωδία
Οί αναμνήσεις τρέχουνε
Στόν τόπο τόν δικό μου
Χρόνια πολλά στήν ξενιτιά
Πικρός ειν’ ο καυμός μου
Θά ήθελα στόν τόπο μου
Πάλι για νά γυρίσω
Να ξαναδώ τόν τόπο μου
Τα μάτια μου πρίν κλείσω
Νά ξανακούσω τού βοσκού
Τήν όμορφη φλογέρα
Κάτω απ΄του πεύκου τήν σκιά
Μαζί με τόν αέρα
Καί στούς γονείς το μνήμα τους
Ένα κερί ν΄ανάψω
Λίγα λουλούδια ένα γειά
Σάς αγαπώ να γράψω
Δημοσίευση στο stixoi.info: 09-02-2007 |