Tο τραγούδι της πατρίδας (έλληνας είμαι) Δημιουργός: αυγουστης, Αυγουστής Μαρούλης Αφιερωμένο στους Έλληνες της διασποράς. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μικρή μου χώρα
καρδιά μεγάλη
στον ήλιο πάντα
χαμογελάς.
Έλα και τώρα
στο ακρογιάλι
της θύμησής μου
να τριγυρνάς.
Έλληνας είμαι και το φωνάζω
ν΄ ακούσει τ΄ άστρο της χαραυγής.
Έλληνας είμαι κι ανατριχιάζω
μόνο στη σκέψη της μάνας γης.
Στείλε καράβι
απ΄ τα νησιά σου
και τους ανέμους
για συντροφιά.
Δως μου ένα χάδι
μιαν αγκαλιά σου
πάρε με πίσω
στην ξαστεριά.
Έλληνας είμαι και το φωνάζω
ν΄ ακούσει τ΄ άστρο της χαραυγής.
Έλληνας είμαι κι ανατριχιάζω
μόνο στη σκέψη της μάνας γης.
Aπό τον Έβρο
στη Σαμοθράκη
κι από την Κρήτη
φυσά Νοτιάς.
Φέρνει τραγούδι
σε μιαν Ιθάκη
που ΄χουν οι Έλληνες
της ξενιτιάς.
Έλληνας είμαι και το φωνάζω
ν΄ ακούσει τ΄ άστρο της χαραυγής.
Έλληνας είμαι κι ανατριχιάζω
μόνο στη σκέψη της μάνας γης.
Μας πλημμυρίζει
μια μελωδία
απ΄ το μπουζούκι
και το ζουρνά.
Δίπλα μια λύρα
με νοσταλγία
κι ένα κλαρίνο
που μας μεθά.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-04-2007 |