Νύχτα περασμένες μία (ζεϊμπέκικο) Δημιουργός: ΛΕΩΝ53, Ηλίας Γεια σας φίλοι μου. Αλλοι αντέχουν ...τέτοιες καταστάσεις και άλλοι όχι. Αντρίκιο ζεϊμπέκικο για όσους δεν αντέχουν. Οχι ότι αυτή είναι η λύση. Τραγούδι έγραψα για να το χορέψετε. Αϊντε πάμε..... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΜΙΑ
Νύχτα περασμένες μία
καραούλι κι αγωνία
βουτηγμένος μέσ’ στο χιόνι
ίσκιος και κορμί παγώνει.
Δυο σκιές γινήκαν μία
ξάφνου αντίκρυ στη γωνία
και μου όπλισε το χέρι
ο χιονιάς μ’ ένα μαχαίρι.
Τι ‘ναι ζωή δεν ξέρω πια
κι αυτή τη λέξη ανθρωπιά
τη σβήνω απ' το μυαλό και την ξεχνάω.
Έτσι που σφίγγω το σουγιά
δε θέλω να σου πω ούτε γεια
την ώρα που το άχτι θα ξερνάω.
Βρώμικο χοντρό παιχνίδι
και το σώμα μου σκουπίδι
όταν είχες το πετούσες
κι όταν ξέμενες ζητούσες.
Νύχτα περασμένες μία
δυο σκιές γινήκαν μία
με δυο σουγιαδιές χωρίσαν
και στο χιόνι σπαρταρήσαν.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 09-05-2007 |