Η μάχη της Κρήτης Δημιουργός: agrampeli Για τα 66 χρόνια από την μάχη της Κρήτης αφιερωμένο σε ολους όλες Κρητικούς τους στίχους Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η μάχη της Κρήτης
Το καραβάκι της γραμμής
Που φεύγει κάθε Τρίτη
Το πέρνουμε και φύγαμε
Ίσια πάμε στην Κρήτη
Γαλαζοπράσινα νερά
Είναι τριγυρολουσμένη
Εκέρδισεν τον θαυμασμό
Και στέκει τιμημένη
Γειά σας νησιώτες Κρητικοί
Παλικαριάς ξεφτέρια
Στα χέρια σας λαμποκοπούν
Της Κρήτης τα μαχαίρια
Η λεβεντιά καί η τόλμη σας
Στον κόσμο ξακουσμένη
Η αντρεία σας την έκανε
Κρήτη ελευθερωμένη
Στην μνήμη μένει ζωντανή
Η ηρωική σας πράξη
Με Αυστραλο—Νεοζηλανδούς
Ζηγό έχεις πετάξει
Τα τρία κράτη ένωσε
Μιά δυνατή φιλία
Και εκδηλώσεις γίνονται
Εδώ στην Αυστραλία
Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-05-2007 |