Άλικα λόγια Δημιουργός: AceOfSpades, Σπλατς ..η παραλία της Βαγγελίστρας - Απέναντι το βουνό , στο Σαλάντι αριστερά η Σπίθα και η ξέρα , λίγο πριν την Κορωνίδα , το νησάκι.. Εύαααααα ! Καλημέρες... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [color=black][font=georgia]Στο δέρμα του βράχου κρυμμένα
πανάρχαια δάση φωτιάς
μια σπίθα του ήλιου μεμιάς
ανάφτει τα που ήταν δεμένα
με ξόρκια μιας ακρογιαλιάς
και λόγι’ άλικα , κοραλλένια...
Πετά θαυμαστός ένας γλάρος
μυρώνει τ’ αγέρι η τροχιά
στα νέφη που έχει φωλιά
μιλεί των αγγέλων με θάρρος
“Παράδεισοι μοιάζουν κλουβιά ...“
..Γελάει με φως ένας φάρος !
Καΐκι με κόκκινη ζώνη
φλερτάρει μια ξέρα , καιρό
με φόβο το βλέπω από δω
φιλί στα ‘λαφριά να πληγώνει
πως τρέχει επάνω σ’ αφρό
και πίσω του αυτή, πάλι μόνη.
Δυο – τρία βουνά εις το βάθος
στο πιο μακρινό , το μαβιό
τι στέκει κοντά στον γκρεμό ?
Νεράιδα που καίει το πάθος,
για μένα ή γι’ άλλον θνητό ?
Μπορεί και να κάνω και λάθος
Ζωγράφοι πολλοί καταφτάνουν
με κάτι μπογιές ασημί
χωρίζουν μ’ ευθεία γραμμή
αυτά που με όνειρα πιάνουν
της πλάσης οι έκπτωτοι γιοι….
…
Κι οι άλλοι την έμπνευση χάνουν… [/color][/font]
{Α}
Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-05-2007 |