Οι Αλιμονοι (ο γέροντας)-ε- Δημιουργός: marakos1948, Μάριος ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
-ε γείτονα που ήσουνα απ τό πρωί,σ έψαχνα!
-είχα πάει να εξομολογηθώ μωρέ ψηλέα
-έλα τώρα,εσύ είσαι..άθεος,με δουλεύεις?
-ήμουνα γείτονα,ήμουνα..
-τί είναι αυτό το μπουκάλι πούχεις μαζί σου?
-λαδάκι το Θεού δεν το βλέπεις?
-που το ξετρύπωσες μωρέ τυχεράκια?
-μου το έδωσε ο γέροντας!
-ποιός γέροντας ρε φιλάρα?
-ο παπα Διονύσης,ένας Άγιος άνθρωπος
-και σ εξομολόγησε ο ίδιος?
-ναί και μου είπε ότι με περίμενε πολύ καιρό να πάω
-δεν είναι δυνατόν,εννοείς το μικρό εκκλησάκι έξω απ τη χωματερή?
-ναί μωρέ,με υποδέχθηκε σ ενα κελάκι σχεδόν άδειο αλλά ολόφωτο
παρ ολο που δεν είχε παραθύρι
-για λέγε,...δεν το πιστεύω !
-μου θύμησε και πως να κάνω τον σταυρό μου..
-και μετά?..δεν είναι δυνατόν!
-του ζήτησα το λάδι απ τα καντηλάκια και μου γέμισε τούτο το μπουκάλι
-μωρέ ξέρεις ποιός ήτανε ο παπα Διονύσης?
-ήτανε?
-ναί ήτανε,..τον είχανε πάει στο Αουσβιτς μαζί με άλλους,ήτανε πολύ γέρος
-και λοιπόν?
-οι Γερμανοί διάλεξαν καποιους για εκτέλεση για παραδειγματισμό..
-για συνέχισε ψηλέ,με έπιασε σύγκρυο..
-αναμεσά τους ήτανε και ο πατέρας μου
-ο δικός σου πατέρας..για εκτέλεση?
-ναί, ο δικός μου..
-γιατί κλαίς ψηλέ,γιατί ?
-ο πατέρας μου είχε πέντε παιδιά,ήτανε πολύτεκνος
-σταμάτα τα κλάμματα σε παρακαλώ,με ψυχοπλάκωσες..
-τότε ο παπα Διονύσης ζήτησε να εκτελεσθεί εκείνος στην θέση του..
-και τον εκτέλεσαν αντί για τον πατέρα σου?
-ναί πέθανε για να ζήσει κάποιος άλλος..
-Δηλαδή δεν είναι ζωντανός ο παπα Διονύσης γείτονα?
-μα είναι ζωντανός φίλε μου και πάντα θάναι ..
ΜΖ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-06-2007 | |