Κοινωνικός Δημιουργός: Άγγελος με δάκρυα, mp_christina Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center][B][I][font=Bradley Hand ITC][color=black]Κοινωνικός
Πάσχα θα κάμω πάλι σήμερα
κι ειν’ η λαχτάρα μου μεγάλη!
Πάσχα θα κάμω πάλι σήμερα
γιατί θα κοινωνήσω πάλι!
[color=purple]Επιθυμία επεθύμησα
πως μας φλογίζει η επιθυμιά Σου
πως λαχταρήσαμε να γύρουμε
απόψε πάνω στην καρδιά Σου
[color=pink]«Εγώ είμαι ο Κύριος κι ο Διδάσκαλος
μαζί μου στ’ άστρα θ’ ανεβείτε
αφού στα πόδια τ’ άλλου σκύψετε
και δουλική ποδιά ζωστείτε.»
[color=black]«Εγώ είμαι ο Κύριος κι ο Διδάσκαλος
μα ταπεινώθηκα στα Πάθη
Όποιος το θρόνο μου λαχτάρησε
τον δρόμο τούτο πρώτα ας μάθει.»
[color=purple]Θα κοινωνήσω με τους έντεκα
και με την πρώτη Εκκλησία
κι είναι η πίστη κι η λαχτάρα μας
μπρός την υπέρτατη θυσία.
[color=pink]Θεέ μου, τι πλήθος αναρίθμητο
μαζί μας ήρθε να δειπνήσει
κι όλους αυτό το Θείο Ποτήρι Σου
τους έχει θρέψει και ποτίσει.
[color=black]Όπου βαδίζω, Κύριε, δέξου μου
ξεχνώντας τον πολύ μου ρύπο
Εσύ που ακούς τον κρυφό πόθο μου
και της καρδιάς μου κάθε χτύπο.
[color=purple]Εδώ βαδίζω γύρω τίποτα
δεν έχει τώρα ο λογισμός μου
γιατί με κάλεσε Συντράπεζο
ο Βασιλιάς όλου του κόσμου.
[color=pink]Είναι το θάρρος μου κι η ελπίδα μου
φίλος, Παράκλητος, Θεός μου
Με Σένα θα’ μια παντοδύναμος
και νικητής όλου του κόσμου.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-08-2007 |