Εκκλησία Δημιουργός: Λύχνος Τοίς Ποσί Μου ο Νόμος Σ, ψαλλ. 118, 105 Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=left][B][I]Εκκλησία
Εκκλησία, πύλη τ’ ουρανού.
Εκκλησία, πόρτα του Θεού.
Refrain
Τίποτε πιο δυνατό,
τίποτε πιο ισχυρό,
απ’ του Χριστού την αγία εκκλησία.
Τίποτε πιο δυνατό,
τίποτε πιο ισχυρό,
απ’ την πύλη π’ οδηγεί στην αθανασία.
Την πολεμούν κι αυτή ψηλώνει.
Την κυνηγούν κάστρα πυργώνει.
Ανίκητη η δύναμή της,
ασάλευτη η οικοδομή της.
Χτυπάτε, κύματα, χτυπάτε!
Επάνω της μ’ ορμή ξεσπάτε!
Δεν σαλεύουν τα θεμέλια.
Δεν λυγίζουν τα κλαδιά.
Η κορφή της ως τ’ αστέρια
και οι ρίζες της βαθιά, βαθιά, βαθιά.
Refrain
Τίποτε πιο δυνατό…
***********************************************************************************
[/align][/B][align=center][U]Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον
(κεφ.ζ’ 14): τι στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα είς την ζωήν, και ολίγοι εισίν οι ευρίσκοντες αυτήν!
Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-08-2007 | |