ακροθαλασσιά Δημιουργός: ofilia, Αναστασία νοστάλγησα το καλοκαίρι!!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info «Έχεις μια γεύση τρικυμίας στα χείλη
Μα που γύριζες;»
Οδυσσέας Ελύτης.
Το κύμα φιλούσε την ακροθαλασσιά
Στοχασμοί γλάροι φτερούγιζαν.
Λευκά πέταλα
Μαργαρίτας ξεφύλλιζα,
Μετρώντας μια μια τις στιγμές
Που βίωσα μαζί σου,
Βάφονταν πορφυρά
Σαν τα άγγιζε η θύμηση.
Αχλή η γραμμή του ορίζοντα.
Εκεί στύλωσα το βλέμμα
Κάποιες αλμυρές σταγόνες
Έφερε ο αγέρας,
Ο λογισμός!
Ξέρεις η χαρά συνορεύει
Με την λύπη
Καμία φορά ξεχνιέται η μια
Δανείζει δάκρυα στην άλλη.
Είναι κι η νοσταλγία του έρωτα…..
Αγροικούσα το τραγούδι του αγέρα
Ψιθύριζε την γλώσσα σου
Ένας ψίθυρος μεστός
Πάθους
Πόθου
Έρωτα.
Άπλωσα τα χέρια στην καυτή άμμο
Άγγιγμα του κορμιού σου
Κάθε ίνα καυτή πεθυμιά
Κάθε σπιθαμή ηδονής πόθος
Η μοναξιά με παγωμένα δάχτυλα
Έπλεκε κρυφά
Αδιόρατο σάλι
Ο φόβος ,μαύρη κάργια, δεν με αγγίζει.
Γνωρίζω
Ρωτώ μονάχα
« μα που γύριζες;»
Κοίταξα ίσα τον ορίζοντα
Θαρρώ κοιτούσα τα μάτια σου
Μάτια μέλια
πλέρια ατόφια γλύκα
Χαμένη στα ονείρατα
Της ακροθαλασσιάς
Ταξίδεψα μαζί σου
[align=center][I] Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-09-2007 |