Γύρεψα Δημιουργός: CHЯISTOS P, soɯıpǝʇuǝd soʇsıɹɥɔ -α- όπως …αυτοαφιέρωση Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Γύρεψα..
Γύρεψα να ‘μουνα λεβέντης / ένας αετός που να πετά
μέσα στη ζήση μου αφέντης / πάντα ψηλά που να κοιτά.
Έδωσα χίλιες υποσχέσεις / πως θα εκπέμπω μόνο φως
να ‘χω στις ξάστερες τις θέσεις / σκέψεις κι ιδέες σαν σοφός.
Κάποιοι απ’ όλους με πιστέψαν / κι έγινα φίλος κι οδηγός
και με αισθήματα μου γνέψαν / να ‘μουνα, λέει, αρχηγός !
Όμως δεν στάθηκα στο ύψος / που απαιτούσαν οι καιροί
στέγνωσε μέσα μου σαν γύψος / κάθε ανάσα τρυφερή..
Πούλησα γόνιμες ιδέες / που ήταν άξιες και μεστές
ζήλεψα μόνο τις λαθραίες / κι άφησα μόνο τις πλαστές.
Πνίγηκα μόνος μου στο ψέμα / μπήκα νωρίς σε οχετό
κι ένιωσα μέσα μου το αίμα / να ενδημεί σαν ερπετό..
Κι είμαι το λάθος και το κρίμα, / της προδοσίας το φιλί
μιας παρεξήγησης το θύμα, / μιας κατηφόρας το σκαλί..
-.-
Δημοσίευση στο stixoi.info: 04-12-2007 |