Ο Χριστος Δημιουργός: elena351, ΕΛΕΝΑ Λ. Eyxomai se olh th stixo-oikogeneia XRONIA POLLA,me ygeia kai eytyxia!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ο ΧΡΙΣΤΟΣ !!
Χριστέ μου εγεννήθηκες/μέσα σε μιά σπηλιά,
τα ζwα μoνον σε ζέσταιναν/τής μάννας σου η αγκαλιά !!
Ήρθαν και σε προσκύνησαν/οι γύρω οι ποιμένες
άγγελοι σου εψάλλανε/φωνές ευλογημένες !!!
Οι Μάγοι οδηγηθήκανε/από ένα λαμπρό αστέρι
Λιβάνι,Σμύρνα και Χρυσό/κι οι τρείς σ'είχανε φέρει !!
Γεννήθηκες πάνω στή γή/ανθρώπους γιά να σώσεις
αγάπη,πίστη,φώτιση/σ'όλους αυτούς να δώσεις !!
-----------------------------------------------------------------------
Χριστούλη μου οι ίδιοι/άνθρωποι σε προδώσαν
κι αφού σε τυρρανίσανε/σ' επήραν σε σταυρώσαν !!
Καρφιά σού βάλανε βαθιά/χέρια-πόδια αιματώσαν
ακoμη στεφάνι αγκάθινο/εμπόρεσαν και σού δώσαν !!
Στάθηκες πάνω στό Σταυρό/ακλόνητος Χριστέ μου.....
κι η δόλια η μαννούλα σου/έκραζε,"ΓΙΕ ΜΟΥ-ΓΙΕ ΜΟΥ"
Εθάφτηκες κι Αναστήθηκες/σε τρείς μέρες μονάχα,
τα ΠΑΘΗ ΣΟΥ εδίδαξαν/τόν άνθρωπο όμως τάχα ??
Χριστέ μου, άδικα εσταυρώθηκες/κι εμπήκες εσύ στο χώμα
οι άνθρωποι έπεσαν χαμηλά/και...πού είσαι..να δείς ακoμα !!
Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-12-2007 |