Παρέα μου η γραφή Δημιουργός: Γιαννης Στιχακης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μια πίκρα η ζωγραφιά μέσα στα χείλη
έτσι κι αλλιώς σε λίγο όλα θα τελειώσουν
έτσι με είδα στο καθρέφτη σαν γαλήνη
σαν ναυαγό που δεν θέλει να τον σώσουν
και κάθισα και σκέφτηκα αυτά όσα σας είπα
τα λάθη μου τα γεύτηκα στης πέννας το καημό
ύστερα αφέθηκα στραβή στροφή που βρήκα
να ξημερώσει γέλασμα στον πίσω γυρισμό
καλύτερα να πέρναγα ξυράφι τις ρυτίδες
αυτές μου προκάλεσαν βαρύ το χωρισμό
ας ήταν κι από έρανο του έρωτα παρτίδες
ας ήταν και ας έχανα ότι είχα μερισμό
κολάκεψα τα στέφανα της δάφνης ξεραμένα
τα φόρεσα και γέμισαν αγκάθια της ντροπής
που ήτανε τα νήματα σε ξύλο περασμένα
της στάχτης παλινδρόμησμα αέρας της σιωπής
κοιτάξτε μες τα μάτια μου σταγόνες που κυλάνε
κατηφορούν το πέρασμα στο στόμα για τροφή
βαλθήκανε οι πύρινοι για μένα να μιλάνε
αφού όλα τα ήξεραν , ξανά κι απ' την αρχή ;
…………………………………………….
αφήστε με στο διάβα μου , παρέα μου η γραφή. Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-01-2008 |