το απομεσημερο του αγιου γεναρη Δημιουργός: iptamenos_gatos, Ιωαννης Χριστοπουλος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info το απομεσημερο του αγιου γεναρη
ηταν χελιδονι κι ηλιος μακρυνος
σε ενα δρομο απομερο πισω απ το φεγγαρι
κει που μεθαγε τα βραδυα ο θεος
αλλαξε η ανασα σου κι εμοιασε στα αστερια
αλλαξαν τα ματια σου κι εγιναν φωτια
ηρθες και μου χρεωσες ξενα καλοκαιρια
ρομφαια αρχαγγελικη μου μπηξες στην καρδια
γλενταγε ο ουρανος σε ρυθμους αρχαιους
φευγανε οι θαλασσες γινονταν ρυθμοι
ηθελες να ακολουθεις παντα δρομους νεους
κι η ψυχη σου σ αφησε κι εμεινες μοναχη
νυχτωσε η μερα κι εφυγε κι εγινε τραγουδι
εφυγε ο πονος κι εγινε αναμνηση πικρη
στην γλαστρα σου ανθισε ξανα ενα λουλουδι
κι ενα τραγουδι σου κραταει το χερι απ την ζωη
Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-01-2008 |