Σολωμός Σολωμού Δημιουργός: p0dhlatadixwsfr3na Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ήταν μια μέρα θλιβέρη
ο ήλιος εχογλάκαν
τις πέτρες ούλλες έκρουσε
τζαι 'σύ 'φκήκες στη στράταν
καβάλλησες το άλογο
τζαι έσυναχτήκαν ούλλοι
σαν το μελισσί φυάτε
τζαι σας θωρούσαν ούλλοι
η μάνα σου εκάηκε
κάτι ενωθέ για σένα
μα ούτε που σε έκοφτε
εν έβλεπες κανένα
θώρεις τους τζει απέναντί
εκτύπησε η καρκιά σου
για το χαμό του ανιψιού ποιά η παρηορκά σου
με ρότσους τζαι με σίερα να εκδικηθείς για τζίνο
μα τούτε δε σου έφτανε
το κότσινο σε κάρφωνε
τζαι επίες να το κάψεις
έδωκες σαν το σίφουνα
επέρασες τα τέλια
παστόν ιστό ανέβηκες
τζαι πιο ψηλά ακόμα
έσυ άγγιξες το Θέο
τζι οϊ αλλός κανένας
το αίμα σου το έδωσες
τζαι το διάς ακόμα
οι σφαίρες που σε καρφώσαν
να'ναι καταραμένες
μες την Αμμόχωστο σαν μπείς
θα 'ναι ευλοημένες
τζαι έκαμες μας την αρκή
εννα υπαρξούν τζι αλλοί
τζι αμαν κανείς έν σηκωθεί
να ξέρεις εσιει ενά μιτσι
που να σου μοιάσει θέλει...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-02-2008 |