Δεν Είναι Μονόλογος Δημιουργός: Δημήτρης Στην Ίριδα από την Πάτρα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Δεν Είναι Μονόλογος
Αν είσαι σπίτι ή στο δρόμο
πιο εύκολο είναι ψέματα να πεις
Η ευθύνη των λόγων και των πράξεων
μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους
Για να μην εξαντλείσαι άσκοπα
σ' ενέργειες που ρουφούν την προσοχή
Τον εαυτό σου δώρο κάνε
χαρίσου όπου η ανάγκη σε καλεί
Για να μη βάζεις
τους ανθρώπους
όλους στο ίδιο
βρώμικο τσουβάλι
Σκέψου, κάθε σου πράξη ίσως να 'ναι
η τελευταία πράξη πάνω στη γη
Η ζωή μας τόσο απρόβλεπτη
μα κι ο θάνατος ακόμα πιο πολύ
Ρίσκο να παίρνεις, μα ανόητα όχι
να φέρεσαι επιπόλαια πια δε μπορείς
Έχεις μια ζωή μπροστά να μετανιώνεις
μα τότε αργά και τώρα νωρίς
Μου είπες δεν σε πειράζει
ότι εγώ κι αν σου πω
Σημασία δεν έχει
αν δεν μπορώ να δεχτώ
Δε θέλω σκληρά να μιλώ
καθόλου αυτό μη το σκεφτείς
Μη με υπολογίζεις για αυτό
Είμαι απλά μια φωνή
Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-12-2004 |